Technologie

De voordelen van Super B lithium-ijzerfosfaat accu’s

Technologie

Super B batterijen maken gebruik van de Lithium-Ijzerfosfaat (LiFePO4) technologie en worden daarom ook wel LiFePO4 accu’s of LFP accu’s genoemd. LiFePO4 werd in 1996 ontdekt als een kathode (een elektrisch systeem met twee polen) voor lithium accu’s. Deze technologie biedt tal van voordelen ten opzichte van loodzuur of andere lithium accu’s. Zo hebben hebben de LiFePO4 accu’s van Super B een langere levensduur, zijn ze onderhoudsvriendelijk, licht in gewicht, hebben ze hogere laad- en ontlaadstromen en zijn ze veiliger. 

LiFePO4 accu’s hebben een langere levensduur

De LiFePO4 batterijen van Super B gaan tot 5000 cycli mee, zonder dat de prestaties afnemen (bij een ontladingsdiepte van 80%). Dit is veel langer dan de gemiddelde levensduur van een loodzuur accu, die vaak maar zo’n twee jaar mee gaat. 

LiFePO4 batterijen zijn onderhoudsvriendelijk

Super B lithium accu’s zijn een stuk onderhoudsvriendelijker dan loodzuur accu’s. Loodzuur accu’s hebben vaak speciaal onderhoud nodig om te voorkomen dat de levensduur van de accu nog verder verkort wordt. Bij de LiFePO4 batterijen van Super B is er geen actief onderhoud nodig om de levensduur te verlengen. Daarnaast vertonen de accu’s geen geheugeneffecten en kunt u ze voor een langere periode bewaren door de lage zelfontlading (minder dan 3% per maand). 

Super B LiFePO4 accu’s zijn compacter en lichter

De hoge energiedichtheid van de LiFePO4 zorgt ervoor dat de batterijen een stuk compacter zijn. In vergelijking met loodzuur accu’s bieden de lithium batterijen van Super B een hogere energiedichtheid voor minstens de helft van het gewicht. 

LiFePO4 accu’s hebben hogere laad- en ontlaadstromen 

Super B LiFePO4 batterijen hebben 100% van hun capaciteit beschikbaar. Door de hoge laadstromen kun je de Super B accu’s tevens sneller opladen, dit vermindert de uitvaltijd en verhoogt de efficiëntie. De hoge ontlaadstromen zorgen er voor dat de LiFePO4 batterijen in korte tijd veel energie kunnen leveren. Hierdoor kun je gemakkelijk zware motoren starten of meerdere apparaten tegelijk op de accu stroom gebruiken. Ook gebruik bij extreme weersomstandigheden is geen probleem. 

Super B LiFePO4 lithium batterijen zijn veiliger

Om een hoge mate van veiligheid te garanderen gebruikt Super B enkel kwalitatief hoogwaardige accu cellen. Daarnaast staat LiFePO4 bekend als de veiligste technologie die momenteel beschikbaar is. Super B past in haar accu’s ook het het zelf ontwikkelde Battery Management Systeem (BMS) toe. Dit innovatieve systeem zorgt ervoor dat de veiligheid en betrouwbaarheid van de lithium Super B batterijen wordt gegarandeerd.